Rólunk

Pálinkás Fruzsina

Pszichológus

 

 

Mérhetetlen kíváncsiság tölt el, ahogy egy-egy életút kibontakozik előttem és kreatívan alakítható tovább számtalan irányba. A „kanyarok”, választások és döntések viszont nagy feszültséggel, szorongással járhatnak és ilyenkor elkél egy segítő partner. Itt jöhetünk mi, pszichológusok a képbe.  

Saját szakmai stílusomra szelíd érdeklődés, megtartó figyelem jellemző és igyekszem olyan bizalmas közeget kialakítani, amiben minden fél úgy érzi, megmutathatja önmagát. A rogers-i személyközpontú alapelveket kiemelten fontosnak tartom a hatékony segítéshez, emellett kognitív viselkedésterápiás módszereket alkalmazok, valamint a rendszerszemléletű gondolkodás (vagyis, hogy minden egyén kapcsolatokban, kapcsolatok rendszerében működik) is meghatározza pszichológusi hozzáállásomat egy-egy esethez.

Végzettségemet tekintve okleveles pszichológus, képzésben lévő pár-és családterapeuta vagyok.  Kanyargós életutam elvitt számtalan helyre, külföldön és belföldön egyaránt. Fiatal felnőtt éveimben kortárs táncművészként bejártam Európa több nagyvárosát és New Yorkban is volt szerencsém eltölteni egy fél évet. Utazásaim rengeteg tapasztalattal és önismerettel gazdagítottak és úgy érzem mindenképp hozzáadnak ahhoz a hitelességhez, amellyel pszichológusként a fiatal felnőttek boldogulásának kihívásait szemlélem. Pszichológusi pályafutásomat gimnáziumi iskolapszichológusként kezdtem, majd Pedagógiai Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol gyerekekkel egyéni és csoportos formában, valamint családokkal családterápiás keretek között dolgoztam. Ezután egy budapesti Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál voltam pszichológus, ahol főként felnőttek egyéni tanácsadását végeztem. Jelenleg egy gyermekvédelmi intézményben dolgozom és az otthonukból különböző okokból kiemelt vagy örökbefogadásra váró gyermekek pszichológiai vizsgálatát végzem. Mindezek mellett évek óta viszek egyéni tanácsadási és pár-és családterápiás folyamatokat magánrendelésemen. 

A Kilátásnál egyéni tanácsadás, illetve szülőkonzultáció keretében fogadom a hozzám bejelentkezőket. Várom azok jelentkezését, akik úgy érzik valamilyen fordulóponthoz érkeztek az életükben, de nem tudják, hogyan haladjanak tovább. Fiatal felnőttek esetében jellemző lehet a szülőktől való függetlenedés, az önálló élet kialakításának nehézsége, a felnőttkori baráti, szakmai és szerelmi kapcsolatok feszültségei, elakadásai.

Néhány téma (a sok közül), amivel megkereshet:

 • döntéshelyzetek
 • párkapcsolati nehézségek egyéni vonulatai
 • párkeresés kapcsán felmerülő elakadások (családi történet, hiedelmek, önértékelési problémák, stb.)
 • asszertivitás fejlesztése

A tanácsadási folyamat általában 8-12 alkalmas és az Ön meglévő erőforrásaira alapoz. Nem “gyógyító” folyamat, tehát nem hosszútávú pszichoterápiás keretben gondolkodunk. Amennyiben a bemeneti beszélgetés, vagy a tanácsadás során felmerül, hogy más ellátási forma (pl. pszichoterápia, pszichiátriai konzultáció) lenne alkalmasabb arra, hogy leghatékonyabban segítsen Önnek, úgy közösen megbeszéljük ezeket a lehetőségeket.

Egyéni tanácsadást igény szerint angol nyelven is vállalok.

Személyes egyéni tanácsadásra Szentendrén, a Skanzentől 5 percre van lehetőség. Pár- és családterápiás üléseket kollégámmal közösen Budapesten a III. és II. kerületben vállalunk. Online formában pedig a világ bármly területéről be tudnak hozzám jelentkezni.

Gondolkodjunk együtt!

 

 

Végzettségeim:

 • The Beck Institute – kognitív viselkedésterápiás modulok (Essentials of CBT, CBT for Depression, CBT for Anxiety)
 • ELTE PPK Pszichológia Mesterképzés – Okleveles pszichológus
 • PTE BTK Pszichológia Alapképzés – Viselkedéselemző diploma
 • Magyar Családterápiás Egyesület – Családterápiás Módszerspecifikus képzés és szupervízió
 • Pszichodinamikus Mozgás és Táncterápia – 300 órás csoportos önismereten való részvétel
 • Magyar Vöröskereszt belső tréningjei – Pszichoszociális segitségnyújtás, Szexuális és nemi alapú bántalmazás
 • London Contemporary Dance School – Kortárs táncművész diploma