Rólunk

Drippey-Dévai Julianna

Pszichológus

(Julianna jelenleg nem fogad új klienseket)

„Légy azzá, aki vagy!” – mondja Nietzsche, avagy Charlie dalában átfogalmazva: „Az légy, aki vagy!” Olyan egyszerűen hangzik ez a pár szó, azonban mégis ezen dolgozunk szinte egész életünkben.

Elvarázsol, ahogyan egy-egy kliens (legyen az gyermek vagy felnőtt) egyre inkább meg tudja ismerni és el tudja fogadni önmagát, elhagyva a játszmákat, a hiedelmeket, a működésképtelen szokásokat.

Pszichológusként az egyik legfontosabb feladatnak tartom kialakítani azt a légkört, melyben a klienssel partnerként együtt tudunk dolgozni a kérdései, céljai mentén. Az önmagunkkal és a környezetünkkel meglévő kapcsolat ebben az elfogadó légkörben tud fejlődni, változni a leginkább. Képzésben lévő családterapeutaként rendszerben gondolkodom, mindig különböző rendszerek tagjai vagyunk, melyekkel nem tudunk nem kommunikálni, nem tudjuk kivonni magunkat hatásuk alól.

Jelenleg iskolapszichológusként gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom. Ezen a területen az intézményi működés mellett alkalmam van bepillantást nyerni a családok nehézségeibe, mely gyakran a gyermek megváltozott viselkedésén is tükröződik. A gyerekekkel végzett munkában sokszor alkalmazok nonverbális eszközöket, mint például a rajz, a művészet vagy a játék. Csodálom a gyermekek kreativitását, azt a leplezetlenséget, mellyel a bennük tomboló feszültséget a rajzban, játékban kiadják. Fontos, hogy mi felnőttek is újra megtaláljuk azt az eszközt, mellyel a stresszt,  szorongást oldani tudjuk, ezért a tanácsadási folyamatban is előszeretettel használok nem verbális technikákat.

Gyógypedagógiai intézményben volt alkalmam tapasztalatot szerezni sajátos nevelési igényű, fogyatékossággal élő, hiperaktív, autizmus spektrum zavarban érintett gyermekekkel és családjaikkal végzett munkában.

Emellett több évig tevékenykedtem HR területen, melynek segítségével rálátást nyerhettem a munkaerő-piaci helyzetre, elsajátíthattam a coaching szemléletű tanácsadást pályaválasztási kérdésekben.

Fontosnak tartom a kurrens pszichológiai kutatási eredmények gyakorlati használhatóságának megmutatását, így a Mindset Pszichológiai Szaklap szakújságírójaként rendszeresen publikálok cikkeket a személyiségfejlesztés rovatban.

Egyéni tanácsadás keretein belül várom Önt

  • karriertanácsadásra amennyiben pályaválasztási, pályamódosítási kérdései vannak.
  • életvezetési tanácsadásra amennyiben konfliktuskezelési, kapcsolati, kommunikációs nehézségei vannak

Család-, vagy párterápia keretében keressenek bizalommal, amennyiben

  • problémák adódnak az család életében
  • sajátos nevelési igényű, vagy beilleszkedési, tanulási, magatartászavaros gyermek nevelésével kapcsolatban nehézségek merülnek fel
  • párjával gyakoriak a megoldás nélküli konfliktusok, visszatérő problémák, eltávolodtak egymástól

 

Végzettségeim:

  • KRE BTK Pszichológia BA – Viselkedéselemző
  • ELTE PPK Pszichológia MA – Okleveles pszichológus Tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon
  • Magyar Családterápiás Egyesület – 200 órás családterápiás módszerspecifikus képzés – képzésben lévő családterapeuta
  • Vass Zoltán-féle Hétlépéses Rajzelemzés Tanfolyam